Felnőttek

Szülőként, pedagógusként  egy újabb kihívást, és gyakran ebből fakadó veszélyt kell kezelnünk, melyet a szinte naponta változó informatikai eszközök, alkalmazások, ezen keresztül  pedig az internet elérése jelent. Ahhoz, hogy ezt gyerekeink értsék és megtanulják, mint minden másban, nekünk kell segíteni őket.
A portál játékokkal, tananyaggal, módszertani segítséggel, törvénytárral támogatja a szülőket, pedagógusokat – akik egyébként maguk is szülők – hogy együtt és külön is sikerüljön a gyorsan változó médiakörnyezetet értelmezni, okosan használni.

A portál nagy részét, gerincét teszi ki a minősített oldalak listája, amely több mint 90 url-címet tartalmaz. Itt két részre bontottuk az ajánlást: a weboldalak alapvetően biztonságosak, kifelé mutató linkek is azok. A közösségi oldalak csak feltételes minősítést kaptak, böngészésükkor, használatukkor szigorúan ajánlott a szülői együttműködés.

A célunk volt egy olyan oldal létrehozása, amely megtanítja gyereket az internet biztonságos használatára. Technikai segítséget nyújt, útmutatásokat ad a spamek, kémprogramok és vírusok elkerüléséhez, továbbá bővíti az internettel kapcsolatos jogi ismereteket. A www.bigyoo.hu gyűjtőoldal, amelyen terveink szerint csak olyan linkeket jelenítünk meg, amelyek tartalma nem ártalmas vagy sértő a felhasználókra.