Minősítés

Minősítés leírása

Gyermekbarát honlapok minősítő rendszere önkéntes alapon működik. A jelenleg felsorolt és a linkajánlóban megtalálható internetoldalak az Internetszolgáltatók Tanácsa támogatásával készült www.bigyoo.hu  internetbiztonsági portál szakemberei által ajánlott oldalak.

Az oldalakat az elmúlt évek trendjei alapján két kategóriára bontottuk: klasszikus honlapok és közösségi oldalak. Ez utóbbiak csak korlátozottan minősíthetőek gyermekbarátnak, így gyermekek számára ajánlhatónak, mert olyan kifelé mutató linkeket tartalmaznak, amelyek már ellenőrizetlen felületre  visznek.

A kezdeményezést elindító szervezetek feltételezik, hogy mindenki, aki a minősítő eljárás elindítását kéri az általa üzemeltetett weboldalra, alaposan megismerkedett a kezdeményezés szándékaival és feltételrendszerével, aminek részletes leírása itt található. A minősítő eljárásra való jelentkezés nemcsak egy meghatározott weblap elbírálását kéri, hanem annak a szándéknyilatkozatnak az elfogadását és támogatását is jelenti, amit kezdeményezést elindító szervezetek fogalmaztak meg a minősítő rendszer céljairól.

A minősítő eljárás elindításához csak néhány adatot kell feltölteni és elküldeni az alább kialakított formában.

Az eljárásnak szüksége van az oldal pontos címére, a kapcsolattartó nevére, email címére, opcionálisan telefonszámára, a weboldal tulajdonosának nevére, ha az nem egyezik meg a kapcsolattartójával.

 

A minősítő eljárás maximum tizenöt napig tart, és annak eredményét a minősítést kérő által megadott email címre küldik el, ami sikeres minősülés esetén magába foglal egy nagyon rövid értékelést és a bigyoo html tag-et.

A minősítő eljárást kérőnek lehetősége van segítséget vagy konzultációt kérni a info@bigyoo.hu email címen.

A sikeresen minősült weblap bekerül a bigyoo.hu adatbázisába, és abba a linkgyűjteménybe, ami a kezdeményezés által minősített összes weblapot tartalmazza, és ami útmutatást kíván nyújtani mindenkinek a biztonságos tartalmak megtalálásához.

izárt tartalmakhoz nem vezethetnek.