Tudástár

A Tudástár alapismeretekkel, módszertani anyagokkal, óravázlatokkal támogatja a pedagógusok és szülők közös ismeretszerzését, mindennapi eligazodását a digitális világban.

Lezárult a bigyoo-ötletpályázat. Eredmények.

A zsüri értékelésével lezárult a bigyoo.hu ötletpályázata, amelynek célja volt, hogy vállalkozó kedvű pedagógusok IKT játékos feladatgyűjteményt készítsenek a biztonságos internetezés témakörében. Az Informatikai Szolgáltatók Tanácsa támogatásával megvalósuló programba olyan módszertani ötleteket vártunk, amelyek a NAT követelményeihez illeszkednek, különböző tantárgyakba integráltan felhasználhatóak. A pályázók változatos feladatokat küldtek be, olyanokat melyek az általános iskolás tanulókat megismertetik a világháló előnyeivel és ösztönzik a diákokat annak biztonságos használatára.

A zsüri az alábbi három pályamunkát díjazta, egy összevont kategóriában. A munkák a bigyoo.hu oldal, óravázlat menűpontjában találhatóak.

Helyezettek

1. Prievara Tibor középiskolai tanár (Madách Imre Gimnázium) A beküldött pályázatot közösen készítette diákjaival.

20.000.- Ft-os könyvutalvány

A pályázat elsősorban középiskolások, esetleg 7-8. osztályos tanulók számára mutatja be egy, a YouTube-on elérhető nyolc részből álló videó sorozat tanórai felhasználását.Erőssége az önálló tanulásszervezés,a célzott kalandprogram, amely vezeti a diákot az egyéni tanulási módszerek kialakulása, kialakítása felé.

2.Novákné Nagy Márta tanár (Számítástechnikai Általános Iskola)

15.000.-Ft-os könyvutalvány

A pályázat három különálló feladatként is alkalmazható játékot mutat be alsó tagozatosok számára. Egy szórács, egy interaktív táblán játszható memória játék és egy titkosírás tanítja a legkisebbeket az informatikai eszközök ismeretére, használatára.

 3.Nyári László tanár (Csata utcai Általános Iskola)

10.000.- Ft-os könyvutalvány

A pályázati anyag egy a www.egyszervolt.hu oldalon található mese feldolgozását mutatja be interaktív tábla felhasználásával különböző korosztályok számára. Az internet biztonságos felhasználásával a tanulók környezetvédelmi témakörben is elmélyülhetnek.

Gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk a díjazottaknak!