A hűtőkocsi megmenti a napot

Amikor már mindenhez túl meleg van, szállíthatunk a hűtőkocsival

Itt a nyár, és a nagy meleg senkinek sem tesz jót. A hűtőkocsi lehet a számos megoldás egyike arra, hogyan tudunk ilyenkor biztonságosan szállítani azért, hogy ne kelljen dugába dőlnie a terveinknek. Nem csak élelmiszereket, de gyógyhatású készítményeket, olvadásra alkalmas termékeket is el tudunk ilyenkor juttatni biztonságosan a boltok polcaira. És még akkor is igénybe lehet venni, hogyha csupán egyetlen napra lenne rá szükségünk. Nézzük is meg tehát, hogy milyen feltételei vannak a hűtőkocsi bérlésének, és hogyan tudunk gyorsan hozzájutni egyhez. 

hutokocsi_pic3

Mi mindent szállíthatunk hűtőkocsival?

A hűtőkocsi nem csak egyszerűen a hűtendő termékek szállítására alkalmas eszköz, hanem gyakorlatilag bármit tudunk ilyen módszerrel eljuttatni a célállomásra, hogyha a rakteret nem hűtjük le egy bizonyos hőfok alá. Úgyhogy a meleg nyári napokon egyaránt tudunk ilyen módon szállítani mindent, ami egyébként is rászorul az ilyen jellegű szállítási módra, és persze bármi mást is. Tehát zöldségek, gyümölcsök, hústermékek, tejtermékek is szóba jöhetnek, ahogy mindig. De emellett ilyenkor még virágokat, akár élőt, akár vágottat is tudunk szállítani, illetve szóba kerülhet állatok fuvarozása bizonyos nagyságig és fajtától függően persze. Ilyenkor minden termék romlandóvá válhat, így az egyébként tartós élelmiszereket is jó döntés lehet kisebb hűtés mellett kiszállítani. Nem is beszélve minden műanyag termékről, ami nem képes a teherautókban kialakuló forróság legyőzésére. Főleg játékoknál lehet ez kérdéses, és persze jól meg kell gondolni minden terméknél a döntést, hiszen nagyobb mennyiségben hatalmas összegeket veszíthetünk, hogyha most spórolnánk, és sima teherautóval juttatnánk el a boltok polcaira termékeinket. 

A hűtőkocsi tehát mindenféle terméket, állatot, bútort és élelmiszert képes hatékonyan szállítani, csak élnünk kell a lehetőséggel, mielőtt még komolyabb probléma merülne fel az egyébként tartós termékeinknél a nagy hőség miatt. Most megéri ez a kis extra kiadás, hogy ne veszítsünk nagyobb összegeket, és a minőség is megbízható maradjon. Hogyha az esetleg meghibásodott termékek a vevőkhöz juthat, cégünk hírnevére hamar folt kerülhet. A minőség megtartása érdekében tehát mindenképpen érdemes odafigyelni a helyes szállítási feltételek megtalálására. 

A hűtőkocsi bérlésének folyamata

A hűtőkocsi bérlése önmagában igen egyszerű és gyors folyamat. Magánszemélyként kevésbé van rá szükség, de ha mégis, akkor csak egy megfelelő kategóriájú vezetői engedélyre lesz szükségünk, és persze a személyes iratainkra. Míg, ha szeretnénk valamilyen cég nevében bérelni, akkor a legfontosabb céges papírokat kell majd bemutatnunk, és persze a vezetőnek is ott kell lennie majd a fenti leírt adataival. 

De ne is szaladjunk ennyire előre. Az első lépés a bérlés folyamatában magának a cégnek és a járműnek a megtalálása. Azért kettő lépés, mert hiába van a közelünkben egy jó kis kölcsönző, hogyha egyszerűen nem foglalkozik ilyen jellegű járművekkel, és persze hiába találunk számunkra megfelelő hűtőkocsit, hogyha maga a bérlő cég egyszerűen túl messze van ahhoz, hogy oda el tudjunk jutni, és az ne legyen túl nagy anyagi megterhelés, vagy időben túl hosszú. 

Éppen ezért nehéz is egy céget ajánlani vagy kiemelni. Hogyha Budapesten keresünk egy megbízható helyet, akkor a Határautót mondanám jó döntésnek, de mivel maga a főváros nagyon nagy, így lehet, hogy még így is túl távolinak fogjuk találni a céget. Megéri azonban tenni egy próbát. Hogyha pedig elég közelinek találtuk a Határautót, akkor őket mindenképpen tudom ajánlani, nem csak a hűtőkocsi igénybevételi lehetőségük miatt, de széles választékok okán is. Nem csak személyautókkal foglalkoznak, de különböző platós, ponyvás és még sorolhatnám, hogy mennyi -féle járművet a kölcsönözni kívánó személyek számára bocsájtanak. 

hutokocsi_pic5

Akármelyik cég mellett is döntsünk, persze a honlapon érdemes már kinézni a megfelelő méretű hűtőkocsit, hogy ezt már ne telefonon kelljen tárgyalni. Szerencsére sok kölcsönző fel is teszi a bérleti díjat, nem árulnak zsákbamacskát a felhasználók számára. Úgyhogy, a honlap átböngészése után már csak annyi a dolga az embernek, hogy az adott időpontra lefoglalja a megfelelő modellt, majd hogy a bérlés napján megkösse a szerződést. 

Jó döntés-e tehát a hűtőkocsi bérlése? 

Én úgy gondolom, hogy a bérlés minden tekintetben jó döntés, legyen szó nagyobb járművekről vagy esetleg személyautókról. Nem kell így gondoskodnunk a nyári hőségben sem valamilyen alternatív szállítási módról, hanem csak járművet kell cserélnünk arra a néhány napra vagy hétre, ameddig a nagy hőség vissza nem vonul egy kicsit, hogy újra a régi módokhoz visszatérhessünk. Sok céget mentenek meg ezek az autók azzal, hogy biztosítják a minőségi szállítás lehetőségét a vállalkozások számára. Nem csak hatalmas segítség, de jó döntés is egyben tehát a bérlés, főleg a nehéz nyári hónapokban. És persze ne feledkezzünk meg a romlandó termékekről sem, amelyeknek egész évben hasznára válik a hűtőautóval való szállítás.