Megéri az IVECO platóst választani?

Az IVECO platós legfontosabb információi

Az IVECO platós számos előnnyel bír, legyen szó régebbi vagy egészen új modellről. Nincsenek kétségek afelől, hogy az IVECO ma Magyarországon az egyik legnépszerűbb autómárka, ami már önmagában is sokat jelent, hiszen a nagyobb járműveknél nem a kinézet vagy a felvágás a választási szempont, hanem az, hogy mennyire megbízható, kihasználható és kényelmes egy haszongépjármű. Az IVECO platós pedig minden körülmények között az egyik legjobb a piacon, mindjárt el is árulom, miért. 

Az IVECO platós előtt: mit kell tudni a cégről

Mielőtt még azonban megismerkednénk az IVECO platóssal magával, érdemes körbejárni a kérdést, miért is olyan elterjedt a márka. Egyrészt, hivatalos magyar viszonteladó céggel rendelkezik, ami minden tekintetben fontos. Így tudunk egyenesen tőlük, első kézből vásárolni, így a minőség felől nem maradnak kétségeink, ráadásul a vásárlás folyamata is gyorsabban tud zajlani, mintha mindenképpen külföldről kellene rendelnie az embernek. Egyaránt kapható a cégnél új jármű, a legújabb modellek, és használt, átvizsgált, karbantartott járművek is, így akármi is legyen a haszongépjármű esetén a vásárlási keretünk, itt nagy eséllyel tudunk számunkra megfelelő járművet találni. 

iveco-platós_pic3

Az IVECO előnyeihez tartozik, hogy fejlett saját márkás szervizhálózattal rendelkezik, így mindig lesznek megfelelő alkatrészek, és hozzáértő szakemberek is az ember közelében. Történjen bármi is a járművel, nem kell aggódnunk, hogy heteket kell várnunk a külföldi alkatrészszállítással, ilyen valószínűleg nem fog előfordulni. Persze nem kötelező a saját szervizbe vinni a teherautókat, elvégre előfordulhat, hogy az ember az ország másik felén él, és az autó éppen nincs olyan állapotban, amivel még lehet utazni; ilyenkor a vontatási, szállítási díj igen magas lenni. Mivel azonban ez egy igen jól ismert márka a szerelők által is, így ha egy közeli autószerelőt megkeresünk, ő is érteni fogja a dolgát. A szervizből, vagy inkább a szervizbe pedig rendelni is tudunk, az alkatrészeket ők beszerzik számunkra, mi pedig azt munkaidőben átvehetjük, így nem kell rögtön a teherautóval útnak indulni. Ráadásul mindezt sokszor nem is saját magunknak kell intézni, hanem leveszi a feladatot a vállunkról a szerelő. 

Az IVECO platós kapcsán még tudni kell a cégről, hogy prioritásuknak tartják a járművek gazdaságos és egyben környezetbarát használatát. Nap mint nap foglalkozik azzal a csapatuk, hogy a szállítmányozás, közlekedés és az építkezési munkálatok a bolygóra lehető legkevésbé káros módon történjenek, így segítve a fennmaradását az élhető környezetnek. Minden alkatrész korszerűsítve van, hogy a lehető legtovább és legkevesebb üzemanyagot felhasználva tudjon működni, és persze az károsanyagmentes üzemanyag kialakításának terén is szorgalmas munkát végez a cég, így ha valakivel hosszútávra szeretnénk tervezni, az egy IVECO teherautó legyen. 

iveco-platós_pic1

De miért az IVECO platós?

Az IVECO platós választása leginkább persze azért történik, mert szükségünk van egy platós autóra, és az IVECO a legjobb választás a cégek közül, így nem nehéz összerakni a képet, hogy akkor egy IVECO platós a legjobb döntés. De azért ne alapozzuk erre minden érvünket, nézzük meg, hogy mit tud kínálni a legtöbb IVECO platós. 

A platós járművek általában rendelkeznek modern klímaberendezéssel, kaphatók automata és kézi váltós kialakításban is. Rendelkezhetnek új, modern vezetőfülkével, ahol több tárolóhelyet tud az ember igénybe venni, mint a többi modell esetében. A vezetőülés állíthatósága is fontos kérdés lehet, illetve az ülések száma is, előnyös olyan modellt választani, ami dupla utasüléssel rendelkezik, így egyszerre több munkatársunk is utazhat velünk. Ma már nem kell aggódni a zenelejátszás miatt sem a modern darabokban; kormányról vezérelhető bluetooth rádió biztosítja a jó hangulatot a munkavégzés során. Számos termékjellemzőt lehetne még felsorolni, amiket én persze csak bizonyos felületességgel tudnék megtenni, azonban a gyártó oldalán részletes leírásokat, akár egész katalógusokat is találhatunk az egyes járművek esetében. Csak hogy néhány jellemzőt még említsek, az IVECO platósok többnyire rendelkeznek szervokormánnyal, kulcsba épített indításgátlóval, fűthető külső tükrökkel, ami a téli időszakban nagyban meg tudja könnyíteni a vezetést, emellett persze ködlámpa, tempomat, elöl-hátul beszerelt tárcsafék, sőt még vezető oldali légzsák is található a járműben. 

Az IVECO platós télen-nyáron jó döntés, többnyire persze inkább melegebb évszakokban építkezik az ember, amikor már kiengedett a föld a fagyott állapotból, azonban egy platós járműre minden évszakban lehet számíteni. Hideg időben fuvarozáshoz, költözéshez lehet hasznos segítség, de szóródóanyagokat, és faanyagot is lehet vele vinni persze. Az építkezéseknél felkészültnek kell lenni a nagy gödrökre, hatalmas sárra és porra is, így az IVECO platósok eleve megállják a helyüket a városi forgalomban és az építési területen is. Az IVECO platósra tehát mindig lehet számítani.