Miért jó a kutyaeledel gyógytápként való alkalmazása?

Kutyaeledel gyógytápként?

Kedvenceink egészsége éppen olyan fontos számunkra, mintha a saját épségünkről lenne szó. Éppen ezért fontos a kutyaeledel gyógytáp ismerete is, hiszen oda kell figyelnünk arra, mit adunk a számukra. Igyekeznünk kell a kutyák természetes igényeit kielégíteni, amikor a megfelelő tápanyagok beviteléről van szó. Sokszor azonban még ez sem elég. Néhány kutyafajta fogékonyabb az egyes megbetegedésekre, másoknak pedig különleges étrendre van szükségük a kezdetektől fogva. Éppen ezért olyan jók az olyan oldalak, amelyek széles választékban kínálják számunkra a kutyaeledelt gyógytáp formájában. Gondosan meg kell azonban nézzünk, mit is választunk. A legjobb, hogyha kikérjük szakértő tanácsát, nehogy véletlenül olyan tápot adjunk az ebnek, amely csak beteggé teszi vagy éppen semmi szüksége nem volt rá. Ha pedig mégis megbizonyosodtunk róla, hogy a kutyánknak szüksége lehet a kutyaeledel gyógytáp formájára, íme egy rövid bevezető a sok lehetőségbe.

Kutyaeledel gyógytáp allergiás panaszokra

Akárcsak az embereknél, úgy a legjobb barátunknál is előfordulhat, hogy allergiás valamilyen ételre. Ilyen esetben különösen figyelnünk kell rá, mit is adunk a kutyánknak, ugyanis komoly problémái lehetnek, ha nem megfelelő ételeket eszik. Ezek közé tartozik a hasmenés, a hányás, a puffadás és öklendezés is. Amint valamilyen új tápot adunk számukra, érdemes figyelnünk őket az elkövetkező néhány napban, nem változott-e a hangulatuk, nincsenek-e rosszul esetleg vagy nem nyüszítenek-e fájdalmasan. Az allergia bőrproblémák útján is megjelenhet, így hát erre is érdemes odafigyelnünk. Egyel súlyosabb allergiás következmény lehet még a bélgyulladás, amely komoly fájdalmakkal járhat a kedvencünknek, így erre és a fent említett többi reakcióra is kutyaeledel gyógytápként adása a javaslott számukra.

Hol találunk kutyaeledel gyógytápokat?

Számos állatkereskedésben megtalálhatóak az alábbi termékek, azonban az mégis csak zsákbamacska, melyik üzlet melyik gyógytápot árusíthatja. Éppen ezért egyszerűbb az otthonunk nyugalmából megrendelni a tápot, hiszen itt rá tudunk keresni az interneten bizonyos összetevőkre is, illetve nagyobb kínálatban is lesz részünk, mint a fizikai boltban. Ilyen oldal például: https://www.petnet.hu/termekek/KUTYA_KUTYATAP_KUTYAELEDEL_Gyogytap-23
Jó böngészést!

Kutyaeledel gyógytáp ízületi problémákra

Ízületi problémákkal is küzdhetnek a kutyusok, amely bár nem hangzik olyan komolynak, mégis az lehet. A háziállatunk mozgékony, folyton a négy lábát használja az „utazáshoz”, nem úgy, mint az ember, akinek számtalan közlekedési lehetősége van még. Ahhoz azonban, hogy a kisállat ki tudja elégíteni a mozgásigényét, rendesen működő ízületekre lesz szüksége. A nagyobb termetű és az öregebb kutyák esetében különösen figyeljünk oda erre, hiszen sok kesergéstől spórolhatjuk meg a kedvencünket, hogyha megfelelő kutyaeledel gyógytápot találunk neki. Ebbe a csoportba tartozik még az arthrosis, a mozgásképesség korlátozottsága vagy akár elvesztése, illetve az ízületi gyulladás is. Láthatjuk tehát a példákon át tehát, milyen fontosak is ezek a dolgok.

Kutyaeledel gyógytáp diétás jelleggel

A kevés mozgás, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag sajnos elhízottságot okozhat az állatainknál is. Mivel a túlsúly a szívüknek, ízületeiknek, vércukorszintjüknek sem tesz jó, ezért minél előbb szerezzünk be egy diétás kutyaeledel gyógytápot.

Kutyaeledel gyógytáp vese- és szívelégtelenségre

Azt gondolnánk, főleg az idősebb, beteges kutyákra jellemző az ilyesfajta betegség, sajnos azonban ebben tévednek. A kutyák között sajnos a fajtáktól és az életkortól akár függetlenül is kialakulhatnak különböző vese- és szívelégtelenségek. Ezek nem csak a mi pénztárcánkat terhelik meg, de emellett veszélyesek a kutyusunknak, sőt, legrosszabb esetben a halálukat is okozhatják. Emellett fájdalommal is járnak, mi pedig nem szeretnénk, hogyha a kutyánk nap mint szenved. Kialakulhatnak itt olyan betegségek is, mint a húgyúti fertőzések, a magas vérnyomás, illetve húgyúti kövek alapján.

Kutyaeledel gyógytáp bőrbetegségekre

A fent felsoroltak mellett bőrbetegségek is kialakulhatnak a kedvencünknél. Ezek tünetei közé tartozik a viszketés, a szőrhullás, a bőr irritációja, illetve ha az eb bundája veszít a fényességéből. A gyógytáp szedése előtt kérjük ki az orvos véleményét is, nehogy éppen az ellenkező hatást érjük el, mint ahogy elterveztük.

Miért előnyös tehát a kutyaeledel gyógytápkénti alkalmazása?

  • Egészséges, specifikusan kutyáknak készült
  • Egy bizonyos – problémás – területre koncentrálva fejti ki hatását
  • Segíti a kutyánk egészségét
  • Ezáltal növeli az élettartamát
  • Segíti a gyógyulást
  • Széles körben kapható
  • Megelőző jelleggel is bír
  • Gyógyszer helyett táp formában kapható

Remélem sikerült a kis összefoglalómmal egy apró segítséget nyújtanom a gyógytápok világában való eligazodáshoz. Ne feledjük kikérni az állatorvos véleményét, mielőtt komolyabb gyógytápot adnánk a kedvencünknek, illetve minden újabb táp kipróbálásánál figyeljük a kutyánk reakcióját az első néhány nap során, nem mutat-e valamilyen allergiás reakciót.