Miért válasszunk Saunier Duval gázkazánt?

A megbízható Saunier Duval gázkazán

Ha új házba vagy lakásba költözünk, vagy egyszerűen csak tönkrement vagy nem megoldott a fűtési rendszerünk, ideje váltani. Azonban nem mindegy, mivel fűtünk, milyen lehetőségeink vannak egyáltalán, illetve melyik a számunka leginkább megfelelő fűtési lehetőség. Gázzal fűtsünk vagy fával? Olajradiátorral vagy esetleg ventilátoros fűtőtesteket tegyük melegebbé és komfortossá a hideg évszakokban is a házat? Most egy lehetséges opciót, a Saunier Duval gázkazánokat szeretném bemutatni.

A Saunier Duval gázkazánok megjelenése

A Sanier Duval vállalat egy francia kézben működő, fűtőegységek gyártásával és ezek eladásával foglalkozó cég, amely már több, mint egy évszázada színesíti és teszi minőségibbé a kínálatot. Magyarországon több évnyi tárgyalás után nyílt meg a cég leányvállalata, amely a Saunier Duval Magyarország Rt. elnevezést kapta. Ezzel az ország szélesebb körű fűtési lehetőséget kapott az elmúlt huszonkét évben.

A vállalat kondenzációs gázkazánok gyártásával foglalkozik, amelyek lényegében zárt égésterű gázkészülékek. Ezek a termékek az eltávozó égéstermékekben rejlő hőenergiát újra felhasználják, ami elsősorban környezetbarát, hiszen kevesebb káros anyagot juttat a természetbe az újrafelhasználás miatt, illetve a pénztárcánknak is kedvez ugyanezen okból, illetve alkalmazható padlófűtéshez és falfűtéshez is. A cég kezdte el gyártani először a falra akasztható Saunier Duval gázkazánokat is, amelyek – különösen kisebb lakások esetében nagy segítségként – több helyet biztosítanak számunkra a padlón, így a gép alá is tehetünk egyéb bútorokat. A vállalatnak köszönhető továbbá a kazánok zárt égésterű kivitele, ami gyakorlatilag lenullázta a kazánok miatti szénmonoxid-mérgezésben elhunytak számát, hiszen azt egy elvezető cső kiviszi a házból, így a felhasználó nem is érintkezik vele. Ezeket az elvezető rendszereket is a Saunier Duval vállalat szabadalmaztatta.

Mit kínál a Saunier Duval szakismerete?

A Saunier Duval gázkazánok számos elvárásnak eleget tesznek. Elsősorban megbízhatóságot, hiszen a cég már huszonkét éve tartja a magyarországi piacon biztos helyét, emellett a feljebb már említett alkatrészcseréket is vállalják, illetve több év garanciát is adnak a termékeikre. A nagy választékban kapható kínálat miatt kényelmes is, hiszen bárki megtalálja a lakásába illő darabot, amely a megfelelő hőmérsékletre tudja fűteni a házat. Nem csak a szoba hőmérsékletét teszik ideálissá ezek a gázkazánok, hanem gondoskodnak a lakás melegvíz-ellátottságáról is, így még inkább hasznosak lehetnek. A cégtől nem csak a gázkazánunkat szerezhetjük be, de el vannak látva különböző felszerelésekkel, alkatrészekkel is, amely hasznunkra válhat, emellett pedig árulnak még például szolár rendszereket, elektromos kazánokat és hőszivattyúkat is.

Miért előnyös a Saunier Duval gázkazánt választani?

Hiába a fűtés, vagyis a meleg, komfortos hőmérséklet az ember egyik alapvető elvárása és életfeltétele, mégsem szeretnénk ennek a megvalósítására költeni többhavi fizetésünket, hiszen fűtésszezonban annyi másra is gondolnunk kell. Csizmák, téli kabátok, meleg zoknik beszerzése, nem is beszélve a karácsony közeledtéről, ami a sok ajándékkal és az ünnepi vacsorával, valamint a rokonokhoz való látogatással szintén nem kétforintos mulatságnak tűnik. Szóval kisebb gondunk is nagyobb annál, mint ezzel foglalkozni. Éppen ezért olyan fontos egy jó gázkazán beszerzése, hiszen ha egyszer odafigyelünk rá, hogy mit veszünk, utána sokkal kevesebb gondunk lesz rá a jövőben. Ezért ideális választás egy Saunier Duval gázkazán választása, amelynek kedvező ár-érték aránya a pénztárcánkat is kíméli, mégsem kell hetente a szervízhez fordulnunk majd, hiszen a minőségre is nagy hangsúlyt fektet a cég.

A Saunier Duval gázkazánok készítése és árusítása mellett a cég kazán szerviz- és márkakereskedői hálózatot is működtet, tehát a fűtőberendezésünket közvetlenül tőlük is megvehetjük, illetve az esetlegesen felmerülő problémákat is házon belül tudják nekünk megoldani. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a megvett termékekhez kapunk egy tizenöt éves alkatrész ellátási lehetőséget a cég felől, illetve egy egy plusz két éves garanciát is, így tehát attól sem kell félnünk, hogyha esetleg valamilyen probléma merül fel – nem hiába dobtunk ki ennyi pénzt az ablakon. De nem csak ezekért ideális választás tehát a Saunier Duval gázkazán.

A cég pedig nem csak egyfajta fűtési lehetőségben gondolkozik. A vállalkozás a partnereivel együtt a magyar közönség minden tagjának elérhetővé és optimálissá formálta a termékeit, egészen a kisebb lakások szerény négyzetmétereit felmelegítő Saunier Duval gázkazántól a nagyobb, sokszobás házak gazdaságos felfűtéséig és melegvízellátásának biztosításáig.

A márka előnyei

 • Környezetbarát, kevesebb füstöt juttat a levegőbe
 • Megbízható céges háttér áll mögötte
 • Kényelmes
 • Jó ár/értékarányban kapható
 • Melegvíz-ellátást is biztosít
 • Könnyen installálható, felszerelhető
 • Több évre terjedő garancia és alkatrészcsere lehetősége
 • Szervízközpont huszonhét helyszínen
 • Pénztárcakímélő zárt égéstérrel ellátott
 • Mindenféle méretű lakáshoz/házhoz létezik megfelelő darab
 • Energiatakarékos